ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dor Geta Popescu este cea mai tânără alpinistă din România și cea care a bătut cele mai multe recorduri. S-a întors de curând din Anzii Cordilieri, acolo unde a învins cel mai înalt vulcan din lume. Iar performanțele sale sunt abia la început.

Urcă pe munte de la 3 ani. Pe vânt sau ninsoare. Încotoșmănată pentru cățărare, nu-ți dai seama că Geta e doar un copil. Abia când o auzi vorbind, realizezi cât de mare e performanța ei de a urca pe cele mai înalte vârfuri din lume la numai 12 ani.

La 10 ani a devenit cea mai tânără alpinistă care a atins Vârful Ararat, cel mai înalt din Turcia. Acum a cucerit cel mai înalt vulcan pe planetă, de aproape 7.000 de metri: Ojos del Salado, din Chile, potrivit tvr.ro.

Antrenamentul zilnic și expedițiile din munții României sunt cheia pentru astfel de performanțe. Geta e membră a clubului sprtiv montan Altitudine din Râșnov, fiind susținută de tatăl ei.

Tânăra alpinistă îi calcă pe urme surorii ei, Crina Coco Popescu. La 20 de ani, și ea a impresionat întreaga lume cu escalade pe cele mai înalte vârfuri ale lumii.