Peste 15.000 de oameni au asistat la Slujba Sfintei Liturghii, oficiată la Iași cu ocazia praznicului Sfintei Parascheva.

La finalul slujbei, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan a decorat șase veterani de război, oferindu-le cea mai înaltă distincție a eparhiei, respectiv "Crucea Moldavă".

Cei șase veterani prezenți la Iași au fost: Ardeleanu Constantin (88 ani; Botoșani); General de brigadă Dimofte Gheorghe Ștefan (93 ani; județul Suceava); Colonel Adam Vasile (93 ani; județul Vaslui); Sublocotenent Pădureanu D. Dumitru (101 ani; județul Bacău); Locotenent-colonel Ioniță Ion Vasile (102 ani; județul Neamț); Căpitan Hârcă V. Gheorghe (103 ani; județul Iași).

Între aceștia, unii au fost combatanți pe frontul de Est, alții pe Frontul de Vest, iar unii pe ambele fronturi. Miile de români prezenți i-au aplaudat pe fiecare dintre ei, eroii fiind vizibil emoționați atunci când corul a cântat "Vrednic este" la primirea distincției, dar și când li s-a cântat "Mulți ani trăiască".

 Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews