ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un restaurant din sectorul 2 a fost amendat joi de poliția locală cu 5.000 de lei, după ce o familie a făcut o sesizare la dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală și Control. 

„Ajunși imediat la fața locului, reprezentanții Serviciului Control Comercial din cadrul Poliției Locale a Municipiului București au constatat că reclamația se adeverește - în restaurantul respectiv nu se respecta nici o prevedere a noii legi antifumat”, potrivit reprezentanților Poliției locale. 

Inspectorii au văzut că locul în care se fuma era o construcție închisă, aflată în curtea unui imobil, aceasta fiind formată din doi pereți ficși și doi pereți din poliplan transparent, acoperită cu tavan retractabil închis. Înăuntru mesele erau dotate cu scrumiere, iar unii clienți ai restaurantului fumau în momentul sosirii echipajului de control al Poliției Locale a Municipiului București (PLMB).
 
Fiind la prima abatere, societatea comercială a fost amendată contravențional cu 5.000 de lei.
 
Tot în această săptămână, potrivit republica.ro, patrulele Serviciilor Circulație și Ordine Publică din cadrul PLMB au aplicat mai multe avertismente și sancțiuni contravenționale unor persoane care nu au respectat prevederile Legii antifumat și au fost surprinse că fumau în mașinile de serviciu sau în stațiile închise ale RATB.
 
Potrivit noii legi, nu se mai poate fuma nici în stațiile de transport în comun, pentru că legea publicată în Monitorul Oficial prevede că un spațiu public închis este format din minimum doi pereți și un acoperiș, indiferent de natura lor, fie că sunt construcții temporare sau permanente.