ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La un an și jumătate de la aplicare, legea antifumat ar putea să fie modificată. Cel mai probabil se va întâmpla în sesiunea de toamnă a Parlamentului, când temperaturile vor scădea și nervii fumătorilor vor fi puși din nou la grea încercare. Kilometrul zero al schimbării va fi Parlamentul. 

Președintele Camerei Deputaților a cerut deja să fie identificate zonele în care se pot amenaja noile spații pentru aleșii fumători. Unele mai apropiate de birouri și de sala de plen.

Închiderea teraselor cu pereți de folie a fost soluția pe care au găsit-o proprietarii de localuri. O găselniță la limita legii pentru care unii dintre ei au și plătit amenzi.

În Parlament nu s-au dat amenzi, dar ca să nu mai încalce aleșii legea, președintele Camerei Deputaților a dat alt ordin.

„Totuși ar trebui să se amenajeze niște locuri pentru fumat. Am vorbit cu secretariatul general totuși să găsească, clădirea e foarte mare.”, a spus Liviu Dragnea.

Pentru asta e nevoie de modificarea legii. O propunere există deja.

„Mi-am dorit să existe anumite spații destinate exclusiv fumătorilor cred că până la sfârșitul anului vom avea o modificare a legii.”, a spus Daniel Fenechiu, deputat PNL.

Liberalul vrea ca spațiul public închis să fie redefinit. Adică nu doi pereți plus acoperiș, cum este în prezent, ci trei pereți plus acoperiș.

Au fost aleși care au contestat la CCR legea antifumat, dar judecătorii nu le-au dat dreptate.