ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea care interzice fumatul în spații publice va fi discutată miercuri la Curtea Constituțională, la sesizarea formulată de 33 de senatori, care susțin că, prin definirea spațiului public închis, legea introduce o formă de discriminare.

Un grup de 33 de senatori a depus pe 21 decembrie, la Curtea Constituțională, contestația referitoare la legea care interzice fumatul în toate spațiile publice închise, adoptată pe 15 decembrie de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Senatorii care au semnat contestația susțin că rațiunea sesizării Curții Constituționale "nu vizează interzicerea fumatului în spațiile publice, ci vizează definiția «spațiului public închis»", potrivit Mediafax.

În documentul înaintat Curții Constituționale se precizează că prin definirea spațiului public închis ca orice spațiu destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate, legea introduce o formă de discriminare.