ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inițiativa legislativă care permite cumpărarea de vechime pentru persoanele care nu au stagiul de pensie complet a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților.

Inițiativa legislativă prevede că ''persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuției de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia''.

Persoanele interesate să-și cumpere vechime încheie un contract de asigurare socială, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a inițiativei legislative, potrivit Mediafax. Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuției de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială și ultimii 5 ani anteriori acestei date.

Plata contribuției de asigurări sociale ar urma să fie făcută într-o singură tranșă sau eșalonat, în tranșe lunare, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a inițiativei legislative.

Camera Deputaților este for decizional, astfel că legea merge la promulgare de către președintele Klaus Iohannis.