ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lia Olguța Vasilescu, despre părintele care ia indemnizație de creștere a copilului  de 35.000 de euro, lunar. Ministrul Muncii a scris pe Facebook că acesta ar trebui să contribuie 200 de ani la stat, pentru suma pe care o primește în cei doi ani, pentru a acvoperi cuantumul unei asemenea indemnizații.

„Nu e singurul care primește 35 000 euro indemnizație de creștere copil! Știți câți ani trebuie să contribuie un astfel de tătic care primește timp de doi ani, lunar, o sumă de 100.000 lei? 200 de ani!!! Și unii spun că merită astfel de indemnizații pentru că „au cotizat destul la stat”. N-am auzit pe nimeni care să fi muncit 2400 de luni, adică 200 de ani, cât să acopere cuantumul unei astfel de indemnizații!”, a scris ministrul în postarea de pe pagina de socializare.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că analizează și urmează să propună Guvernului introducerea plafonului la indemnizația pentru creșterea copilului, „undeva între 5.000 și 10.000 lei”. Vasilescu a menționat că devine o practică ca angajatorii să plătească salarii mai mari în ultimele luni de sarcină, astfel încât cuantumul indemnizației să crească.