ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Manifestările ce vor avea loc de 1 decembrie,  ziua Centenarului,  nu reprezintă prilej de sărbătoare pentru   întreaga populație a României.  Liderii UDMR  Covasna sunt indeciși cu privire  la participarea lor activitățile de 1 Decembrie, informează Agerpres.

 Prezența liderilor UDMR Covasna este condiționată de  susținerea unui discurs despre"experiența foarte, foarte tristă'' din ultimii 100 de ani cu privire la respectarea promisiunilor pentru minorități din Declarația de la Alba Iulia, a afirmat președintele județean al Uniuniii, Tamas Sandor .  Tamas Sanador impune această condiție, deoarece, conform declarațiilor sale, instituția pe care o conduce a contribuit financiar în fiecare an la organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României.

În luna noiembrie liderii UDMR vor trebui să ofere un răspuns final cu privire la participarea lor la evenimentele de Ziua Națională a României. Anul trecut, Ziua Națională a fost trecută cu vederea de către liderii UDMR, din punctul lor de vedere, comunitatea maghiara nefiind  „o zi de sărbătoare”.