ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul catolic Ioan Robu susține că Papa Francisc va veni „aproape sigur” în România, în cursul anului 2018, informează Cluj Today.

Acesta afirmă că liderul de la Vatican a fost invitat de președintele României, dar și de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel.

„Sfântul Părinte a fost invitat din partea Bisericii Catolice, mai exact din partea Conferinței Episcopilor Catolici din România, de asemenea di partea Președinției și suntem informați că și Patriarhia, Patriarhul României, i-a trimis vorbă Sfântului Părinte că este așteptat în România. Așa încât nu știm când va veni, dar suntem aproape siguri că Sfântul Părinte va veni anul viitor”, a spus mitropolitul și arhiepiscopul romano-catolic al Bucureștiului, IPS Ioan Robu.

Declarația a fost făcută la Cluj, la finalul reuniunii Conferinței Episcopilor Catolici din România. Ierarhii catolici au mai afirmat că, în cadrul vizitei papale, ar putea avea loc și beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici, în frunte cu cardinalul Iuliu Hossu, morți pentru credință în temnițele comuniste.

Până acum nu există o confirmare oficială din partea Patriarhiei Române sau a Vaticanului privind o invitație a Papei Francisc în România din partea Bisericii Ortodoxe Române.