ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scriitorul Mihai Gheorghiu, președintele Platformei Civice ÎMPREUNĂ, a participat sâmbătă la un „protest în apărarea copiilor români desconsiderați de autorități” în Piața Universității din Capitală. Deși inițial manifestarea fusese anunțată ca un gest de sprijin pentru Sorina din Baia de Aramă și pentru copiii Cameliei Smicală din Finlanda, ecoul uciderii Alexandrei la Caracal a completat durerea participanților la protest. 

„Să ne dezîmpietrim inimile în fața suferinței copiilor, în fața suferinței Sorinei, în fața suferinței copiilor Smicală , care de atâția ani, lipsiți de mamă, stau în centre de plasament și suferă tortura psihologică a așa-zisului serviciu de protecție a copiilor din Finlanda. Suferința lor nu se va sfârși dacă solidaritatea noastră nu crește. Suferința lor nu se va opri dacă inima noastră nu începe să bată în ritmul inimii lor. Suferința lor nu va înceta dacă noi nu vom spune politicienilor, statului român, că lucrurile trebuie să se oprească”, a declarat sâmbătă Mihai Gheorghiu, citat de Știri pentru Viață

Președintele Platformei Civice Împreună a pomenit și pe cel mai recent copil care n-a fost apărat de autoritățile române, minora Alexandra Măceșanu. Fiind răpită de un criminal din Caracal, deși a reușit să sune de trei ori la numărul unic de urgență, nu a fost localizată cu precizie, astfel încât Poliția a ajuns 18 ore mai târziu la casa unde fusese sechestrată. 

„Când ne-am propus să facem acest miting, cine putea să știe că o nouă tragedie se va întâmpla în această țară și că un copil va suferi atroce? (…) O întreagă țară ar trebui să fie în mijlocul piețelor publice, să-și urle tristețea și revolta în fața unui stat care a încetat să-și mai apere cetățenii”, a declarat Mihai Gheorghiu cu referire la crima de la Caracal.

„Ce poate fi mai groaznic, ce poate fi mai înjositor, ce poate fi mai dureros – până la moarte – decât să nu-ți poți ajuta copilul?”, a întrebat retoric președintele Platformei civice Împreună sâmbătă la protestul bucureștean de apărare a copiilor români desconsiderați de autorități. 

„Dacă celor pe care i-am ales nu le pasă de sufletele copiilor noștri, noi nu putem fi numiți oameni dacă nu suntem alături de familiile care-și pierd copiii și alături de copiii în suferință. (...) Am stat zile întregi cu televizorul deschis, ca să înțeleg ce se întâmplă cu Sorina și nu voi uita niciodată expresia suferinței sale și violența cu care a fost luată din mijlocul familiei ei. (...) Când nu mai putem să ne apărăm copiii, nu mai putem să ne apărăm nici țara și nu mai avem nici viitor ca popor. Să nădăjduim totuși că nu se va întâmpla acest lucru și că puterea noastră de a fi uniți, puterea noastră de a nu pleca cu mintea și cu sufletul din această țară va fi mai mare decât deznădejdea, individualismul și lipsa de speranță. (...) Să mergem înainte apărându-ne copiii, apărându-ne și țara, apărându-ne și nădejdea într-un viitor mai bun!”, a îndemnat scriitorul Mihai Gheorghiu.