ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a precizat că plafonarea indemnizației de creștere a copilului va opri o „industrie” a celor care au bulversat sistemul și au pus statul în situația de a le plăti sume foarte mari, ea menționând că plafonarea nu va afecta foarte multe persoane.

Ea a spus că opțiunea sa personală pentru plafonul indemnizației de creștere a copilului este de 8.000 de lei/lună, menționând că aceasta ar fi cea mai bună variantă. Marți după amiază, însă, Liviu Dragnea a anunțat că nu susține plafonarea indemnizațiilor de creștere a copilului.

 „Este de fapt o înșelătorie a statului român, ceea ce sigur că nu putem să acceptăm. Beneficiarii în plată în luna martie – până la 1.233 lei, sunt 108.438 de beneficiari, deci cei mai mulți. Între 1.234 – 3.400 lei sunt 39.700, între 3.400 – 5.000 lei sunt 5.478, între 5.000 – 10.000 sunt 3.504, iar peste 10.000 sunt 623. Cu această plafonare pe care o vom face nu vom afecta foarte multe persoane din România, dar în mod clar, cei care au bulversat sistemul și ne-au pus să plătim astfel de sume vor trebuie să se limiteze la ceea ce le permitem”, a spus Olguța Vasilescu.

Ea a arătat că după scoaterea plafonului de 3.400 de lei, cât era în 2016, sistemul s-a transformat într-un „haos”.

„Anul trecut era 3.400 lei această sumă, după care s-a scos efectiv plafonul și a devenit un haos generalizat. Să iei 35.000 euro timp de doi ani de zile de la statul român doar pentru că ai un copil în creștere este mult prea mult. Nu există așa ceva în toată această lume. Am spus că se transformă într-o industrie pentru că, față de anul trecut unde până la jumătatea anului am plătit o sumă, aceeași sumă de bani am plătit-o acum în primele trei luni de zile”, a adăugat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii optează pentru un plafon de 8.000 lei pentru indemnizația de creștere a copilului

„Deocamdată analizăm, între 5.000 și 10.000 lei va fi (plafonul, n.r.). Așa cum v-am spus, sunt foarte puține persoane care vor fi afectate, dar în mod cert vom opri o industrie”, spus ministrul Muncii.

Olguța Vasilescu a arătat, însă, că opțiunea ei vizează un plafon de 8.000 de lei.

„Probabil că cea mai potrivită variantă va fi undeva la 8.000 lei, care este o sumă foarte corectă”, a spus ministrul Muncii.â

Dragnea, nemulțumit că ministrul Muncii nu s-a abținut de la declarații

Liviu Dragnea a anunțat marți după amiaza că nu susține plafonarea indemnizațiilor de creștere a copilului, în aceeași zi în care ministrul Muncii spunea că varianta sa este de plafonare la 8.000 de lei pe lună.

Dragnea a fost solicitat să comenteze, marți, declarațiile făcute de ministrul Muncii, la Parlament, Lia Olguța Vasilescu, în condiițiile în care aceasta a susținut plafonarea indemnizațiilor de creștere a copilului la 8.000 lei/lună.

„Eu i-am rugat pe toți să fie puțin mai rezervați cu proiectele sau cu ideile pe care le au până când nu se conturează proiectul complet în ceea ce privește salarizarea, și nu numai, și impozitul pe venit. O să răspund la această întrebare când noi o să finalizăm toate discuțiile. Nu mai răspund la tot felul de idei care vin din partea unor colegi”, a răspuns Dragnea.

Întrebat dacă susține plafonarea totuși, ca principiu, Dragnea a răspuns categoric: „Nu”.