ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși pe liste apăreau peste 3.700 de cetățeni, în două secții de votare din comuna Moșna, județul Iași, nu s-a prezentat nicun alegător. Aici ar fi trebuit să-și exprime opțiunea cei peste 3700 de cetățeni moldoveni, cu cetățenie română, care au domiciliul în singurul bloc din localitate, în apartamentul unui polițist. Niciunul dintre ei n-a votat, scrie Digi 24.

Niciun om nu a trecut pragul celor două secții de votare. Asta, deși pe liste se află 1800, respectiv 1902 persoane, toate la aceeași adresă: un apartament din singurul bloc din localitate. Pregătirile au fost ca la carte: câte cinci cabine, câte opt membri în biroul fiecărei secții și mii de buletine de vot care nici măcar n-au fost desigilate.

„Noi suntem dispuși, uitați stăm cu totul pregătit, ștampile la dispoziție cu tot felul de... cu buletinele, cu ștampilele”, a spus Rodica Diaconu, președintele secției de votare 540.

În secția vecină, aceeași situație. Niciunul dintre cetățenii moldoveni care au și cetățenie română nu și-a exercitat dreptul la vot.

„Cred că sunt ieșiți în Uniunea Europeană pentru că pentru asta au venit practic, un pas spre Uniunea Europeană. Ce să facem? Ne facem datoria, stăm aici până la ora 21.00 când se închide secția de votare, după aceea anulăm totul”, a spus Sinoreta Ciubotaru, președintele secției de votare 539.

De altfel, nici în celelalte secții în care mai figurau cetățeni basarabeni pe liste, votanții nu și-au făcut apariția.

Populația comunei Moșna a crescut de patru ori în ultimii doi ani, ajungând la 8.000 de locuitori. Jumătate dintre ei locuiesc în apartamentul de 40 de metri pătrați al unui polițist.