Prețul certificatelor de emisii de dioxid de carbon s-a dublat de la începutul anului pe platforma EEX (European Energy Exchange), singura de pe care CEO are permisiunea să cumpere. Compania este obligată să le cumpere pentru a putea produce energie iar costul acestora se ridică în condițiile actuale  la 910 milioane de lei. Comisia Europeană nici nu vrea să audă de returnarea unei părți din bani, pentru a putea fi făcute investiții care să diminueze emisiile. 
 
„Este o taxă pe care o plătim doar ca să avem voie să producem… Am discutat cu domnul Canete (comisarul European pentru energie). Am spus că eu trebuie să plătesc aceste taxe ca să pot să funcționez, dar nu mai am bani ca să investesc pentru ca în anii viitor să emit mai puțin. Am cerut să ni se dea înapoi o parte din acești bani, pentru investiții pe care să le fac exact pentru diminuarea emisiilor, dar răspunsul a fost negativ", a declarat directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, pentru www.economica.net.
 
Compania nici nu apucase bine să se repună pe picioare. Anul trecut a obținut un profit net de 180,8 milioane de lei, după ce în 2016 înregistrase o pierdere netă de 139,8 milioane. Pentru a se reabilita, CEO renunțase la peste 1000 de angajați în 2017.  
 
Complexul Energetic Oltenia a fost înființat prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni și Craiova cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia. Ministerul Energiei deține 77,15% din acțiunile companiei, Fondul Proprietatea controlează 21,55% iar restul acțiunilor aparțin Electrocentrale Grup și Societății pentru Închiderea – Conservarea Minelor. În prezent, compania are peste 13 000 de salariați și realizează aproape un sfert din producția totală de energie a României. Doar cu rezervele descoperite până în prezent, CEO ar mai putea produce energie încă 40 de ani.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews