ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul de lege care propune pedepsirea cu închisoarea pentru perceperea unei taxe de parcare de către o persoană neautorizată a fost aprobat de Senat, deși Guvernul nu susține proiectul, considerând că infracțiunea este acoperită de Codul Penal.

Parlamentarii liberali au inițiat un astfel de proiect legislativ, argumentând că șoferii au ajuns să fie amenințați dacă nu plătesc banii solicitați ilegal de persoane neautorizate atunci când parchează pe spațiul public din orașe.

Astfel, proiectul liberalilor propune aplicarea unei pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 1 an pentru perceperea unei taxe pentru parcare, de către o persoană neautorizată sau care nu are drept de folosință asupra spațiului respectiv. Dacă taxa este percepută pentru un spațiu proprietate publică sau privată a statului, a unei unități administrativ teritoriale sau a oricărei persoane juridice care deține în proprietate, administrează sau exploatează bunuri proprietate publică, pedeapsa este închisoarea de la 9 luni la 2 ani.

După votul din Senat, proiectul va fi transmis spre dezbatere Camerei Deputaților.