ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lumina Sfântă va ajunge pentru al zecelea an consecutiv la Suceava, fiind adusă de la Ierusalim și împărțită credincioșilor, a anunțat joi președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

El a arătat că deja a discutat cu ÎPS Pimen Suceveanul, iar CJ Suceava se va implica, alături de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în organizarea aducerii Luminii Sfinte pe Aeroportul Ștefan cel Mare.

Potrivit președintelui CJ Suceava, Lumina Sfântă va fi adusă la Suceava cu un avion de mici dimensiuni și preluată de reprezentanții parohiilor.

Lumina Sfântă este adusă la Suceava din anul 2009, când la inițiativa lui Gheorghe Flutur, care era președinte al CJ Suceava și atunci, Lumina Sfântă a fost adusă pentru prima dată în România și a fost împărțită parohiilor din județul Suceava, dar și celor din județele apropiate, inclusiv celor din regiunea Cernăuți.