ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, 16 decembrie, de la ora 11:00, la Palatul Patriarhiei va avea loc ședința solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române dedicată împlinirii a 30 de ani de la căderea regimului comunist, informează Basilica.

Evenimentul va fi precedat de slujba parastasului pentru eroii din decembrie 1989, oficiată în Catedrala patriarhală, la ora 10:30.

Ședința va fi deschisă de cuvântarea PF Daniel, care va vorbi despre importanța jertfei eroilor din decembrie 1989 pentru recâștigarea și reafirmarea libertății în România.

De asemenea, la eveniment va vorbi și Octav Bjoza,  președintele „Asociației Foștilor Deținuți Politici”. Cu această ocazie, va fi lansat volumul „Mărturii și evocări din lagăre și închisori: 30 de ani de la căderea comunismului în România marcați prin interviuri cu 30 de deținuți politici din perioada comunistă.

De asemenea, vor fi prezentate trei filme documentare realizate de TRINITAS TV: Decretul 410/1959, Revoluția din 1989 și Mărturisitori ai Ortodoxiei în temnițele comuniste (în total 45 minute).

 Grupul psaltic Tronos al Catedralei patriarhale va susține un concert de colinde și cântări pe versurile unor foști deținuți politici.

După încheierea ședinței solemne a Sfântului Sinod, va avea loc vernisajul expoziției intitulate „Publicația Vestitorul Ortodoxiei, martor al unui nou început în viața Bisericii”.

Acest eveniment va fi transmis în direct de Trinitas TV și Radio Trinitas.