ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cinci români au murit, iar alți trei sunt răniți, dintre care doi se află în stare gravă, în urma unui accident produs duminică lângă Viena, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

„Conform datelor obținute până la acest moment, în accident a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau opt cetățeni români. Cinci cetățeni au decedat iar trei au fost răniți, dintre care doi se află în stare gravă", anunță Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Accidentul s-a produs lângă Viena, iar răniții au fost transportați de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internați românii, pentru a obține detalii cu privire la starea de sănătate a acestora și pentru a acorda asistență consulară.

„Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces și a repatrierii trupurilor neînsuflețite. Ambasada României în Austria menține legătura cu autoritățile locale și cu familiile victimelor și este pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări", potrivit sursei citate.