ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un deficit de peste 200 de medici se înregistrează în acest moment la MAI, aceștia trebuind să îngrijească angajații și pensionarii instituției, persoanele arestate și pe cele cazate în centrele de migranți.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vrea să angajeze medici în sistem.

”În prezent, există un deficit de peste 200 de cadre medicale. Este nevoie de acești specialiști pentru a asigura asistență medicală celor 140.000 de angajați ai ministerului, a pensionarilor MAI, dar și pentru persoanele aflate în arrest preventive sau cele cazate în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări.Pentru etapa a V-a a Planului de reducere a deficitului de personal, care constă în încadrarea de specialiști, MAI este interesat să încadreze medici pentru rețeaua medicală proprie. Menționăm că în prezent, în rețeaua medicală a MAI există un deficit de peste 200 de medici care ar trebui să asigure asistența medicală a celor aproape 140.000 de angajați ai ministerului, a pensionarilor MAI, dar și pentru persoanele aflate în arest preventiv sau cele cazate în centrele Inspectoratului General pentru Imigrării”, se arată în comunicatul MAI.