ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La școala din Piatra Fântânele învață 45 de copii de diferite vârste. Cei mai mulți dintre ei trebuie să străbată kilometri buni până la școală. Elevii din cătunul Ciosa mergeau și 10 km pe jos, pentru că școala cea mai apropiată de ei s-a desființat.

Acum, de cei 16 copii se ocupă măicuțele, îi însoțesc în fiecare zi de la mănăstire până la școală. La întoarcere se odihnesc ori se joacă în sala amenajată special pentru ei, iar măicuțele îi ajută să-și facă temele pentru a doua zi.

Cel mai mic oaspete al mănăstirii este o fetiță de 3 ani, Antonia. Sora ei e în clasa a VII-a și stă tot acolo în timpul săptămânii.

Măicuțele nu cer nici un ban pentru că se ocupă de acești copii, potrivit tvr.ro. Școala din sat a fost înființată de Mănăstirea Piatra Fântânele, în urmă cu mulți ani.