Ministerul Apărării Naționale organizează, joi, în întreaga țară, ceremonii militare și religioase dedicate Zilei Eroilor, informează Agerpres.

Astfel, potrivit sursei citate, în București, de la ora 10,00, la Cimitirul "Filantropia" va fi organizată o ceremonie de depuneri de coroane de flori. Începând cu ora 12,00 vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, la Monumentul eroilor militari căzuți în misiune în teatre de operații și pe teritoriul României, în Parcul Tineretului, la Monumentul Eroilor Patriei - Universitatea Națională de Apărare "Carol I" și la Cimitirul militar Ghencea și Cimitirul Eroilor Revoluției.

De la ora 15,00 vor fi depuneri de coroane de flori la Monumentul și Biserica Eroilor Martiri Timișoreni, din orașul Popești-Leordeni.

La Constanța, ceremonia militară și religioasă va fi organizată, începând cu 13,30, la Monumentul Eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989, în Cimitirul Central.

În Brăila, marinarii militari vor fi prezenți la Biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena", unde se va desfășura ceremonialul militar și religios, începând cu ora 16,45, după care oficialii militari și civili se vor deplasa la Cimitirul Eroilor "Sfântul Constantin", unde vor fi depuse coroane de flori.

În semn de recunoștință pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Mondial, autoritățile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare națională și să fie celebrată, "cu mare fast religios, școlar, militar și național", în Ziua Înălțării Domnului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews