ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Apărării Naționale organizează, joi, în întreaga țară, ceremonii militare și religioase dedicate Zilei Eroilor, informează Agerpres.

Astfel, potrivit sursei citate, în București, de la ora 10,00, la Cimitirul "Filantropia" va fi organizată o ceremonie de depuneri de coroane de flori. Începând cu ora 12,00 vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, la Monumentul eroilor militari căzuți în misiune în teatre de operații și pe teritoriul României, în Parcul Tineretului, la Monumentul Eroilor Patriei - Universitatea Națională de Apărare "Carol I" și la Cimitirul militar Ghencea și Cimitirul Eroilor Revoluției.

De la ora 15,00 vor fi depuneri de coroane de flori la Monumentul și Biserica Eroilor Martiri Timișoreni, din orașul Popești-Leordeni.

La Constanța, ceremonia militară și religioasă va fi organizată, începând cu 13,30, la Monumentul Eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989, în Cimitirul Central.

În Brăila, marinarii militari vor fi prezenți la Biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena", unde se va desfășura ceremonialul militar și religios, începând cu ora 16,45, după care oficialii militari și civili se vor deplasa la Cimitirul Eroilor "Sfântul Constantin", unde vor fi depuse coroane de flori.

În semn de recunoștință pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Mondial, autoritățile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare națională și să fie celebrată, "cu mare fast religios, școlar, militar și național", în Ziua Înălțării Domnului.