„Mergeți la fiica mea, este alături!” Sunt primele cuvinte pe care le-a spus pompierilor italieni Adriana, femeia salvată din hotelul îngropat de avalanșa din munții Apenini. Nu vrea să plece până nu-și vede fata scoasă la lumină, dar salvatorii o obligă să se așeze pe targă.

Imaginile în care românca și fiul ei de 7 ani sunt salvați fac acum înconjurul lumii. Miracolele există. Iar oamenii au nevoie să știe asta!

Autoritățile italiene au confirmat că fetița a fost și ea salvată, deși în acest moment nu există informații privind starea acesteia. Conform reporterilor de la Gazeta Românească, Ludovica a fost salvată de echipele de intervenție în jurul orei 18:30. La momentul găsirii, copila era speriată și îi era foarte frig. A fost transportată la spital. 

Ludovica, Gianfilippo și mama lor, Adriana, au fost scoși la suprafață de pompieri după 43 de ore de la avalanșa care s-a prăbușit asupra hotelului Rigopiano din Italia.

 
 
Era 18 ianuarie, în jurul orei 17:30. „Soția mea avea o durere de cap și îi trebuia un medicament care se afla în mașină. Astfel am ieșit din hotel și m-am dus la mașină. În timp ce mă întorceam către hotel am auzit scârțâituri și am văzut muntele prăbușindu-se pe clădire. M-a lovit și pe mine, dar parțial. Am văzut o mare parte din hotel acoperită de zăpadă”, a povestit Giampiero Parete, soțul Adrianei, pentru Gazeta Românească.

El a fost cel care a sunat apoi la apelul de urgență, alertând autoritățile. 

Adriana are 43 de ani și este din Bacău. A absolvit cursurile unei școli postliceale și lucrează ca infirmieră la un centru de îngrijire din Pescara (Italia). Soțul Adrianei este bucătar de profesie. Familia se afla la hotelul Rigopiano pentru o scurtă vacanță.
 
 

În afara româncei și a copiilor ei, au fost salvate din hotelul îngropat în avalanșă alte cinci persoane. Pompierii continuă căutările pentru găsirea celorlalte persoane dispărute.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.