ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 4 februarie, de la ora 19:30, Studioul „Horia Bernea” al Muzeului Țăranului Român proiectează filmul „120 bătăi pe minut”, peliculă ce conține scene explicite între homosexuali, fiind o peliculă nerecomandată minorilor sub 15 ani.

În film este vorba despre „SIDA și activism atroce”, scrie Hotnews. Filmul este considerat, de către The Guardian, drept unul dintre filmele de succes LGBT din 2017, alături de „Moonlight” și ”Call me by your name”.

Filmul a fost folosit deja ca pretext pentru forțarea introducerii educației sexuale în școli, cu accent pe relațiile homosexuale, 100 de elevi din București fiind aduși deja să-l vadă, după cum relata ActiveNews săptămâna trecută.

Pelicula a avut debutul la MȚR sâmbăta trecută și acum este din nou programată, duminică 4 februarie. Este de notat că acest eveniment se petrece la aproape cinci ani după ce programarea unui alt film considerat elogios față de homosexualitate a stârnit protestele comunității creștine din București.

Pe 20 februarie 2013, câteva zeci de reprezentanți ai societății civile creștine participau la proiecția filmului „The kids are allright” și blocau vizionarea filmului.

Filmul avea un rol important în agenda de promovare a homosexualității, dat fiind că la eveniment a participat și atașatul cultural al Ambasadei SUA la București.

„Cei peste 50 de protestatari uniti in credinta, membri ai mai multor asociatii care au inaintat proteste oficiale si pe adresa directorului Muzeului Taranului Roman, masonul (**) Virgil Stefan Nitulescu, cat si pe cea a ministrului Culturii, catolicul Daniel Barbu, au blocat pasnic manifestarea sfidatoare la adresa valorilor traditionale romanesti pe acordurile imnului national "Desteapta-te, Romane!” si cu afise reprezentand chipuri ale Taranului Roman si portretul lui Horia Bernea. "Organizarea unor evenimente de propagandă homosexuală în incinta Muzeului Țăranului Român nu poate genera decât tulburare și conflicte, o ofensă la adresa credinței și tradiției creștine a românilor, profanarea patrimoniului creștin de aici.”, avertizau cu o zi in urma peste 30 de organizatii neguvernamentale in scrisoarea remisa ministrului Daniel Barbu, ramasa, inca, fara nici un raspuns. Unii protestatari au huiduit revoltati cerand pe buna dreptate demisia directorului Muzeului, altii au cantat frumos din fluier si cativa au strigat si pe limba organizatorilor "Shame on you! Rusine!”, scria jurnalistul Victor Roncea la vremea respectivă pe blogul său.

Protestatarii au fost acuzați că au întrerupt filmul cu violență, dar ancheta autorităților a confirmat ceea ce au văzut și martorii oculari: manifestarea a fost pașnică.

Până la urmă, filmul a fost redifuzat la o dată ulterioară, sub paza Jandarmeriei și având ca spectatori doar câteva persoane, printre care și reprezentanții ambasadei SUA.

Fondatorul Muzeul Țăranului Român, Horia Bernea, creștin-ortodox practicant, spunea: „Ortodoxia țăranului e profundă și nu putem înțelege nimic din omul de azi sau din cel viitor (cu toate malformațiile sale) fără o cunoaștere profundă a creștinismului ortodox. Românii nu au avut războaie religioase. Nu ne-am închinat la idoli. Nu am produs idoli. Nu am produs ideologii. Am avut preoți analfabeți până în perioada modernă. În satul românesc oralitatea era la ea acasă peste tot. Eu nu pot să mă pierd, din cauza icoanei. Ce fac cei ce nu au icoane? Cad mai ușor”.