Sătulă de birocrația și nedreptatea cu care este nevoită să se confrunte în România, în timp ce fiul ei suferă de cancer și are nevoie de ea mai mult ca oricând, Magda Vasiliu a avut o reacție dură pe o rețea socială la adresa statului român.

Prezentatoarea se află în Italia, alături de fiul ei, Vlad, care a fost diagnosticat în urmă cu câteva luni cu cancer.

„Milioane de euro…. iar bolnavilor li se cer acte peste acte, avize, adeverințe etc etc deși nu cer nimic în plus față de ce li s-ar cuveni conform legilor…Cei care mă cunosc știu că sunt un om extrem de calm, pacifist chiar…Dar, în România, fără niște legi dure și fără pedepse crunte nu se mai poate face nimic! Nu cred că există un singur domeniu care sa functioneze în România….Trăim într- o îndobitocire permanentă, toleram situații umilitoare și așteptăm schimbări de oriunde altundeva, doar de la noi nu! În timp ce funcționari ai statului gândesc scheme și construiesc rețele prin care să se îmbogățeasca, bolnavii se chinuie, sunt umiliți și mor…Iar noi stam impasibili și sperăm să nu ni se întâmple noua…ei bine, se poate intampla oricui…O spun eu, care sunt la fel de vinovata ca toți ceilalti care tac sau au tacut….Educația nu functionează, infrastructură n-avem, sistemul de sănătate e la pământ, nu producem una de un leu , dar stăm liniștiți…iar dacă stam liniștiti, ne meritam soarta!”, a scris Magda Vasiliu pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews