Magda Vasiliu, care se află în Italia pentru a-și trata băiețelul bolnav de cancer, evidențiază pe Facebook o nouă problemă a legislației din România și îi cere o rezolvare ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan.

„Doamna ministru Carmen Daniela Dan, cam ce ar trebui să facă un cetățean aflat în următoarea situație? Înca o minune a legislației noastre ni s-a ivit azi în cale....Soțul meu, Cosmin Stoian, și-a pierdut toate actele aici, în Italia. Procură la ambasadă pentru ca cineva să-i poată obține CI, face poză, declară domiciliul, etc. La București, ni se spune că nu se poate face pentru că nu a fost depus certificatul de căsătorie în original.


Acum, noi în Italia nu avem originalul, ăla e pe undeva prin casă, la București. Evident că n-avem cum să ajungem acasă, cineva să ne spargă ușa și să caute actul este greu de găsit.  Întreb și eu: Ce soluții are statul meu pentru mine? Cum mă ajută statul? Nu mă ajută...Ba mai mult, își bate iar joc de mine și de familia mea....mi-e greu să cred că într-o țara europeană, în 2017, nu există un sistem în care, dacă introduci CNP-ul cuiva, să nu poți afla totul: stare civilă, permis, etc", a scris Magda Vasiliu pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews