ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magda Vasiliu, care se află în Italia pentru a-și trata băiețelul bolnav de cancer, evidențiază pe Facebook o nouă problemă a legislației din România și îi cere o rezolvare ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan.

„Doamna ministru Carmen Daniela Dan, cam ce ar trebui să facă un cetățean aflat în următoarea situație? Înca o minune a legislației noastre ni s-a ivit azi în cale....Soțul meu, Cosmin Stoian, și-a pierdut toate actele aici, în Italia. Procură la ambasadă pentru ca cineva să-i poată obține CI, face poză, declară domiciliul, etc. La București, ni se spune că nu se poate face pentru că nu a fost depus certificatul de căsătorie în original.


Acum, noi în Italia nu avem originalul, ăla e pe undeva prin casă, la București. Evident că n-avem cum să ajungem acasă, cineva să ne spargă ușa și să caute actul este greu de găsit.  Întreb și eu: Ce soluții are statul meu pentru mine? Cum mă ajută statul? Nu mă ajută...Ba mai mult, își bate iar joc de mine și de familia mea....mi-e greu să cred că într-o țara europeană, în 2017, nu există un sistem în care, dacă introduci CNP-ul cuiva, să nu poți afla totul: stare civilă, permis, etc", a scris Magda Vasiliu pe Facebook.