Parohia Ortodoxă „Lazaret” din Bacău a declanșat o campanie de strângere de fonduri pentru familia preotului Marius Bărăscu, un apropiat al acestei biserici, decedat la doar 35 de ani ca victimă a unui accident rutier mortal, lăsându-și în urmă soția și cei 4 copii. Întrucât aceștia locuiau în casa parohială de la Parava, adică într-o locuință de serviciu acordată preotului slujitor, o dată cu moartea căruia parohia rămâne vacantă, pentru ca familia acestuia să nu ajungă pe drumuri, creștinii din Bacău doresc să ajute într-o formă concretă, strângând fonduri pentru construirea unei case pentru familia Bărăscu. În acest sens, Parohia Ortodoxă „Lazaret” din Bacău a publicat vineri pe pagina proprie de social media următorul apel:

„Un chip blând și mereu vesel, un om de un entuziasm molipsitor și plin de viață, tată a patru copii și un evlavios slujitor liturgic. Acesta era Părintele Marius Bărăscu.

Moartea fulgerătoare a acestuia, în urma cumplitului accident rutier, a lăsat în urmă multă durere în sufletul soției și a celor patru copii ai săi, prietenilor, dar și în inimile enoriașilor pe care i-a păstorit. Preotul Marius Gabriel Bărăscu, de ziua aniversară în care ar fi împlinit 35 ani, s-a născut în ceruri fiind chemat de Dumnezeu în Biserica Triumfătoare a Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Fraților, deoarece părintele era mai mult decât un apropiat al Parohiei noastre Lazaret și de fiecare dată cu bucurie în inimă venea alături de noi în rugăciune, considerăm că este sfânta noastră datorie, de creștini ortodocși, să ne implicăm mai mult.

De aceea, cunoscând situația actuală a familiei părintelui, care momentan încă locuiește în casa parohială de la Parava, neavând o locuință proprie, în care să locuiască și văzând dorința multor creștini de a sprijini într-o formă concretă pe tânăra preoteasă împreună cu cei patru copii (toți sub 10 ani) dorim să demarăm un proiect de suflet, „O casă pentru familia părintelui Marius Bărăscu”.

Cine dorește să se alăture demersului nostru o poate face fie prin transfer bancar, fie la pangarul bisericii Lazaret, menționând pentru „Casa familiei Bărăscu”.

Rog distribuirea acestui mesaj către cât mai mulți credincioși.

Preot paroh Marius Iacobeanu - Parohia Ortodoxa Lazaret - Bacău”.

ActiveNews a anunțat anterior că doritorii pot face donații pentru familia preotului decedat și în contul deschis la Banca Transilvania pe numele soției, Bărăscu Anca Petronela:

IBAN : RO94BTRLRONCRT0271354301
 
De asemenea pot dona și prin intermediul siteului Go Fund me,  aici.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews