ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mama Luizei Melencu spune că Gheorghe Dincă nu ar fi scris în declarația dată, joi, în fața procurorilor, nici un cuvânt despre Luiza. Monica Melencu crede că bărbatul cercetat de DIICOT „joacă dublu” și acuză: „Procurorii au fost regizorii, iar el a fost actorul”.

Monica Melencu a declarat, joi, că Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani din Caracal, suspectat de procurorii DIICOT că a răpit-o pe Luiza Melencu, dar și o altă adolescentă dintr-o comună din județul Olt, „joacă dublu”.

„Din câte am auzit, așa pe surse, el ar fi scris 10 pagini, iar în aceste 10 pagini, din câte am înțeles, nu ar fi pronunțat numele <Luiza>. Astăzi cred că joacă dublu. Ce a jucat până acum a fost... acel film regizat. Procurorii au fost regizorii, iar el a fost actorul. Astăzi vom avea de suferit altă consecință”, a declarat Monica Melencu, mama Luizei, fata dispărută în luna aprilie 2019, după ce s-a urcat într-o mașină de ocazie, pe o stradă din Caracal.

Gheorghe Dincă a recunoscut inițial că le-a ucis pe cele două fete, însă acum, când procurorii se pregătesc să trimită dosarul în judecată, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora el a cerut să fie reaudiat pentru a spune că, de fapt, nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu.

Gheorghe Dincă se află în arest preventiv din luna iulie.

Potrivit Codului de procedură penală, o persoană nu poate sta în arest preventiv mai mult de 180 de zile, fără a fi trimisă în judecată. Așadar, Dincă mai poate fi ținut în spatele gratiilor, fără să fie trimis în judecată, până în data de 22 ianuarie. Tocmai de aceea, cel mai probabil, în următoarele zile procurorii vor trimite dosarul lui Dincă în fața judecătorilor de la Tribunalul București.