ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Georgeta Melencu, mama Luizei, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie la Caracal, a afirmat vineri, după întâlnirea cu Andrei Muraru, unul dintre consilierii președintelui Klaus Iohannis, că i s-a promis ajutor, informează Agerpres.

„M-a afectat discuția. Chiar am plâns, (...) discutând despre caz. (...) Am zis exact ce mi s-a întâmplat, că totul a plecat cu stângul de prima dată”, a declarat mama victimei, la plecarea de la Palatul Cotroceni.

La întrebarea dacă i s-a promis ajutor, Georgeta Melencu a răspuns că da, însă așteaptă o concretizare a promisiunii. 

„O să vedem pe parcurs. (...) A zis că o să fim ajutați, cu siguranță”, a explicat mama Luizei.

Președintele Klaus Iohannis declarase miercuri că un consilier prezidențial urmează să o primească, vineri, la Palatul Cotroceni, pe mama Luizei Melencu, tânăra pe care Gheorghe Dincă din Caracal a mărturisit că ar fi ucis-o, cu ocazia cercetărilor efectuate în cazul Alexandrei Măceșanu.

„Am rugat pe un coleg consilier prezidențial să o primească pe doamna Melencu vineri”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni. 

 Avocatul familiei Melencu acuză că prin chemarea mamei Luizei la Cotroceni s-a vrut o „mișcare de imagine” pentru președintele Klaus Iohannis. Carmen Obârșanu a spus că dacă președintele nu cere lămuriri de la DIICOT „nu este președintele românilor”.

Monica Melencu, mama Luizei, fata dispărută de la jumătatea lunii aprilie, după ce s-a urcat într-o mașină de ocazie și despre care Gheorghe Dincă spune că a omorât-o, a declarat, vineri, la ieșirea de la Cotroceni, că nu a primit răspunsurile pe care le aștepta și că speră ca, la o întâlnire viitoare, să poată vorbi chiar și președintele Klaus Iohannis.

„Am fost primiți cum nu ne-am așteptat. Am pus niște întrebări, ni s-a răspuns, am cerut să vorbim personal cu domnul președinte. Ni s-a spus că o să existe și o altă dată dacă dânsul are plăcerea de a sta de vorbă cu noi. Totul a fost legat de fiica noastră, de cazul Caracal. Nu sunt supărată, m-a afectat discuția, chiar am plâns. Nu ne-a oferit detalii în plus. Au fost discuții despre caz, despre nelămuririle care au fost, am zis exact ce s-a întâmplat, că s-a plecat cu stângul de prima dată”, a spus Monica Melencu.

Avocatul familiei, Carmen Obârșanu, a fost mult mai acidă și a spus că totul a fost o „mișcare de imagine”, pentru că, în realitate, consilierul președintelui, cel care a primit familia Melencu, nici măcar nu are pregătire juridică.

„A fost o întâlnire de curiozitate a Președinției, de imagine și, într-adevăr, la un moment dat, domnul consilier a fost foarte nelămurit și dânsul de ce cererile de probațiune făcute de colegii mei au fost respinse într-un mod atât de ostentativ, de rău-voitor de către organele de anchetă. De ce nu s-au administrat probe, de ce a ajuns la câte luni sunt și să nu se facă niciun fel de cercetare viabilă și fructuoasă în găsirea fetelor… (…) I-am bătut și obrazul domnului președinte, pentru că dovedește atâta dezinteres pentru cetățenii români dispăruți, vă spun sincer, mi s-a părut doar o întâlnire de curiozitate și de imagine publică”, a spus avocatul, la ieșirea de la întâlnirea de la Cotroceni.

Întrebată dacă vor fi făcuți pași concreți în cazul Caracal, după întâlnirea de la Cotroceni, Carmen Obârșanu a spus că dacă președintele nu va cere lămuriri la DIICOT, atunci „nu este președintele românilor”.

„M-a întrebat ce pași fac eu (…) Dacă ne-au întrebat pe noi ce s-a întâmplat…? (…) Singurul lucru pe care ar putea să-l facă și să-și repare imaginea domnul Iohannis ar fi să ceară lămuriri de la DIICOT. Dacă nu face aceste mișcări pentru mine nu este președintele românilor. (…) Întrebați-mă dacă e de pregătire juridică (consilierul președintelui – n.r.). Mi-a spus că nu e. Ne-a văzut la ochi. Prima dată nici nu a vrut să mă primească pe mine. A insistat familia. Au intrat bunicul cu mama, am stat să servesc o cafea. Sunt serviabili sub acest aspect, apoi au insistat să merg acolo. Am expus toată starea de fapt, am arătat cum merg lucrurile și i-am solicitat să solicite Parchetului, să se implice, să facă într-adevăr cercetări. Au promis că așa vor face”, a mai spus avocatul familiei Melencu.

Mama și bunicul Luizei Melencu, împreună cu avocatul Carmen Obârșanu, au participat, vineri, timp de aproape două ore, la discuții cu un consilier al președintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.