ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mama celebrului fotbalist Cristiano Ronaldo a vrut cu tot dinadinsul să-l avorteze. Medicul a gonit-o din birou. ”Puiul ăsta vă va aduce multă bucurie!”
 
A vrut să-l ucidă, băbește, acasă, cu bere neagră și alergări forțate, până la epuizare. Rolando s-a încăpățânat să trăiască. Miercuri seară, Dolores Aveiro s-a aruncat în piscină pentru a sărbători succesul lui Ronaldo, calificarea în finala Campionatului European.
 
Povestea mamei lui Rolando e impresionantă:

"Medicul e puriu, hârșâit prin toate meandrele vieții. Calm, tace și ascultă. Femeia din fața lui - pe care o știe de vreo 10 ani, că doar ceilalți copii ai ei, Hugo, băiatul, Elma și Liliana Catia, fetele, cu cine s-au născut? - n-are tupeul să-l privească în ochi. Împăturește, mecanic, tivul rochiei, plânge, suspină și povestește. O cheamă Maria Dolores dos Santos Aveiro. Viața i-a fost numai o dramă, de la primul ”oaaaa” și până azi. Era născută în ultima zi a lui 1954, într-un sătuc unde nu se petrecea, niciodată, nimic, Canical. La 37 de primăveri, mama ei, Matilde, s-a stins.
 
Tatăl, Jose Viveiro, rămas cu cinci copii și-a dat, imediat, seama că nu-și poate duce crucea mai departe. L-a păstrat lângă el doar pe cel mare, iar Dolores și sora sa, Laurentina, au fost date la o mănăstire. Jorge și Florentina, frații, la alta. I-au despărțit brusc, într-o dimineață, când nici nu se treziseră bine, în timp ce ei se mai țineau, încă, de cămeșuțe, urlând că nu vor să plece către zări diferite".

La nouă ani, Maria Dolores a sărit gardul mănăstirii și-a fugit, potrivit sport1x2.ro. Au prins-o, au dus-o la un centru pentru copiii cu deficiențe, de unde a plecat. Din nou. Finalmente, tatăl, care, acum, trăia cu Angela, o altă femeie, și-a recuperat puii. Sub același acoperiș au venit ei, urmașii Matildei, cinci la număr, au venit plozii Angelei și-a venit și Jose, rodul iubirii lor. 12 inși în trei încăperi. La 13 ani au dat-o afară și-au trimis-o la cules de vie. La 18, s-a căsătorit cu Dinis, în sufrageria socrilor. A crezut că asta e scăparea, dar soțul ei era alcoolic.

Și-a luat, în același timp, trei servicii pentru a avea ce le pune pe masă. A trecut peste un cancer la sân, cu dureri crunte și tratamente inumane.
 
În vara lui 1984, știa că e gravidă, dar voia să avorteze. ”Femeie, nu te pot lăsa să faci nebunia asta! Știu că-ți este greu, nu vreau să spun că unde cresc trei, cresc și patru. N-am voie, dar, dacă insiști, îți arăt un caiet de-al meu, unde am trecute zeci de paciente ce nu pot rămâne însărcinate! Unele se chinuie chiar de 10 ani. Tu ai șansa asta și îți bați joc de ea?”, îi spune medicul. O dă afară din cabinet, nici nu vrea s-o mai vadă.
 
Dar Maria Dolores dos Santos Aveiro, rămasă singură, vrea să scape de ceea ce poartă în pântece. Știe că nu-l poate hrăni, știe că le va fi greu. Apelează la babe. ”Bei multă bere neagră, opărită. Chiar dacă-ți arde gâtlejul, tu torni și-l îneci, acolo, înlăuntru”, aude de la mătușile atotștiuitoare. Sarcina avansează. ”Te duci și alergi până crăpi. Sigur îl omori!” Aleargă până la epuizare, dar degeaba.

Medicul cel puriu o asistă la naștere. E 5 februarie 1985, când, văzând picioarele nou-născutului, îi zice femeii: ”Ăsta sigur se face fotbalist. O să vă aducă bucurii, vei vedea”. Cristiano, pentru că Maria e religioasă, catolică. Ronaldo, pentru că tatăl e ”fiert” pe președintele american Reagan.