ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriel Oprea ar fi trecut nepăsător pe lângă Bogdan Gigină, după ce polițistul a căzut în groapa în care și-a găsit sfârșitul.

Carmen Gigină, mama lui Bogdan, spune că șoferul mașinii în care se afla Oprea, în momentul producerii accidentului în care a murit fiul său, a oprit imediat și a ieșit din autoturism, dar ar fi primit ordin să se întoarcă.

„Șoferul domnului Oprea a oprit, ba chiar a ieșit din mașină să alerge către Bogdan, dar în secunda doi a fost întors și i s-a ordonat să meargă mai departe. Domnului Oprea nu i-a păsat că în șosea moare un copil", afirmă Carmen Gigină pe pagina sa de Facebook.

Noile dezvăluiri vin în contextul în care procurorii DNA au cerut de la președintele Klaus Iohannis aviz pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă. Iar șeful statului a anunțat că va aproba cererea.

Solicitarea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale pentru ucidere din culpă a lui Gabriel Oprea în dosarul morții lui Bogdan Gigină a ajuns miercuri la

Președinție, urmând ca șeful statului să se proununțe asupra cererii, în condițiile în care fostul ministru a demisionat din Parlament.

În prima fază, cererea a fost trimisă Senatului României însă plenul acestei camere a respins-o. Ulterior, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul României, astfel că procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresată lui Klaus Iohannis, potrivi legii răspunderii ministeriale.