ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Mamele care adoptă copii mai mari de doi ani ar putea beneficia de o indemnizație de aproximativ 1.700 de lei și de concediu de acomodare de un an, potrivit modificărilor aduse legii adopției, adoptate, marți, de Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

Deputații din Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților au amendat proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, inițiat de Guvern, la propunerea deputaților PNL, pentru ca mamele care adoptă copii cu vârsta mai mare de 2 ani să beneficieze de "o indemnizație de 3,4 ISR (Indicatorul Social de Referință) și de concediu de acomodare de maxim 12 luni", acordate la cererea părintelui adoptator, deși Guvernul propusese o perioadă de 6 luni, potrivit zf.ro.

Deputatul PNL Florica Chercheș a explicat ca mamele care adopta copii cu vârsta mai mare de 2 ani ar urma să primească o indemnizație de aproximativ 1700 de lei pe lună, iar cele care adopta copii mai mici de doi ani ar urma să beneficieze de prevederile legii în vigoare, adică de indemnizația de creștere a copilului.

Potrivit președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, Gabriela Coman, proiectul de lege propus de Guvern are ca obiectiv eliminarea obstacolelor care îngreunează procedurile de adopție pentru copiii români, în România.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, inițiat de Guvern, a fost adoptat de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews