ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul pregăteşte un pachet de măsuri pentru creşterea copiilor. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a afirmat că toate mamele ar putea primi indemnizaţii de creştere a copilului, indiferent de venit. Astfel, ar putea fi eliminat plafonul de venit până la care se acordă indemnizaţia de creştere a copilului în acest moment. În plus, şi alocaţiile copiilor ar putea fi majorate, în funcţie de posibilităţile bugetului de stat.
 
"În ceea ce priveste cuantumul alocației, facem calcule și, în măsura în care din punct de vedere fiscal bugetar avem posibilitatea să le creștem, aşa cum am făcut pentru 500.000 de copii din familiile sărace, vom proceda şi în continuare. În momentul de faţă facem calcule dacă şi cu cât se poate mări. Pentru indemnizația de creștere a copiilor se ia în calcul un întreg pachet de măsuri, inclusiv eliminarea barierei privind limita superioară de 3.400 de lei. Toate acestea înseamnă calcule", a declarat la România TV Rovana Plumb, ministrul Muncii, relatează Agerpres.

Mamele primesc în prezent maximum 3.400 de lei lunar. Cuantumul indemnizatiei lunare pentru creșterea copilului reprezintă 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, dar, în funcție de perioada de concediu pe care o aleg părinții, acesta are anumite limite minime și maxime.

Anul trecut, ministrul Muncii anunţa că susţine extinderea concediului de maternitate pentru mame prin introducerea unor facilităţi şi indemnizaţii pentru mamele care nasc şi sunt în şomaj sau nu au un loc de muncă.