ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De ziua Unirii Moldovei cu Țara Românească, Mănăstirea Putna a postat pe pagina sa de Facebook un gând despre unire ca act de iubire asemenea iubirii prin care se întemeiază o familie. 

„Românii din Moldova și Țara Românească s-au unit în 1859 pentru că s-au iubit. Ardeau de dorul acestei uniri. Au făcut-o cu un anumit sprijin din afară, căci marile puteri au fost de acord cu unirea. În același timp, au făcut-o împotriva dorințelor din afară, pentru că marile puteri nu erau de acord cu un singur conducător: voiau să existe doi, unul la Iași și unul la București.

Dragostea lor a rodit în timp. Prin dragostea acestei familii a românilor din Țara Românească și Moldova, Dumnezeu a lucrat și le-a dat să se unească și alte părți ale neamului românesc, celelalte teritorii unde românii erau majoritari.

Românii din Țara Românească și Moldova, după unirea din 1859, au simțit dulceața acestei uniri, au simțit binele care a venit din ea. De aceea, au fost dispuși să moară în Primul Război Mondial pentru a-i ajuta pe românii din Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, Basarabia și Bucovina să se poată uni cu țara.

La mulți ani tuturor românilor!”, este mesajul scris pe pagina de Facebook a Mănăstirii Putna.