ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Achim Irimescu s-a remarcat de-a lungul carierei de ministru al Agriculturii prin câteva declarații controversate. Chiar dacă a pus guvernul în ipostaze nedorite, Achim Irimescu a reușit să-și păstreze scaunul.

Recent, ministrul a venit cu o propunere de scumpire a alimentelor. Demnitarul este de părere că românii nu apreciază alimentele la adevărata lor valoare, de aceea cumpără prea multă mâncare, apoi o aruncă.

"S-au obișnuit să umple frigiderul și apoi constată că o mare parte din produse au depășit termenul. Recunosc că mi s-a întâmplat și mie. Așa cum se spunea că singura soluție de a reduce consumul de benzină și de combustibili fosili este să crească prețul, probabil că la asta se va ajunge și pe piața agro-alimentară. Când vei da pe un kilogram de carne prețul corect, în mod cert vei gestiona acest produs cu mult mai mare atenție", a spus ministrul.

Această măsură nu va face decât să oprească accesul la hrană a și mai multor oameni. Nu cei săraci risipesc mâncarea.

Potrivit statisticilor, în România, se aruncă an de an 2,5 milioane de tone de mâncare. Asta în condițiile în care 30% din populația țării trăiește în sărăcie.

Parlamentarii ar putea vota săptămâna viitoare o lege care le permite marilor magazine să doneze alimentele, în loc să fie aruncate la groapa de gunoi. De asemenea produsele expirate ar putea fi transformate în biogaz și energie electrică.