ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Apropierea referendumului pentru modificarea Constituției îi face pe oponenții familiei să recurgă la gesturi din ce în ce mai disperate, doar-doar vor reuși să compromită demersul cu care s-au declarat de acord 3 milioane de români.

Unul dintre oponenții demersului CPF, Sorin Cucerai, a mers și mai departe decât de-obicei, încercând să pună semnul egal între Coaliția pentru Familie și... Adolf Hitler. Astfel, într-o postare de pe Facebook, filozoful susține că în cadrul unei dezbateri televizate - ce va fi difuzată sâmbătă, 3 iunie, la TVR 1, un „reprezentant al CpF declarat că Hitler a fost un tip ok până prin 1942, când a înnebunit”.

În realitate, însă, cel care a făcut o afirmație asemănătoare - dar în alt context, a fost profesorul de drept constituțional Gheorghe Iancu. Dar acesta nu este nici membru al Coaliției pentru Familie, nici reprezentant al acesteia.

Mai mult, Iancu a fost invitat la respectiva dezbatere de către Televiziunea Română, nu de către Coaliția pentru Familie.

Emisiunea respectivă va fi difuzată sâmbătă, de la ora 23:10 pe TVR 1.

REPREZENTÁNT, -Ă s.m. și f. 1. Persoană delegată să reprezinte pe cineva; împuternicit să acționeze în numele cuiva. ♦ Persoană care reprezintă interesele unui stat în alt stat, la o întrunire diplomatică etc. 2. Cel care reprezintă un curent, o școală etc.; exponent.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews