Apropierea referendumului pentru modificarea Constituției îi face pe oponenții familiei să recurgă la gesturi din ce în ce mai disperate, doar-doar vor reuși să compromită demersul cu care s-au declarat de acord 3 milioane de români.

Unul dintre oponenții demersului CPF, Sorin Cucerai, a mers și mai departe decât de-obicei, încercând să pună semnul egal între Coaliția pentru Familie și... Adolf Hitler. Astfel, într-o postare de pe Facebook, filozoful susține că în cadrul unei dezbateri televizate - ce va fi difuzată sâmbătă, 3 iunie, la TVR 1, un „reprezentant al CpF declarat că Hitler a fost un tip ok până prin 1942, când a înnebunit”.

În realitate, însă, cel care a făcut o afirmație asemănătoare - dar în alt context, a fost profesorul de drept constituțional Gheorghe Iancu. Dar acesta nu este nici membru al Coaliției pentru Familie, nici reprezentant al acesteia.

Mai mult, Iancu a fost invitat la respectiva dezbatere de către Televiziunea Română, nu de către Coaliția pentru Familie.

Emisiunea respectivă va fi difuzată sâmbătă, de la ora 23:10 pe TVR 1.

REPREZENTÁNT, -Ă s.m. și f. 1. Persoană delegată să reprezinte pe cineva; împuternicit să acționeze în numele cuiva. ♦ Persoană care reprezintă interesele unui stat în alt stat, la o întrunire diplomatică etc. 2. Cel care reprezintă un curent, o școală etc.; exponent.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews