ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii au descoperit 22 de tone de carne expirată de patru luni, care era vândută cu acte false, iar ca măsură de siguranță, oamenii legii au ridicat din depozit și produsele aflate în termen de valabilitate, ca să le verifice inspectorii sanitar-veterinari.

Astfel, polițiștii au confiscat aproximativ 40 de tone de carne de pasăre dintr-un depozit din Popești Leordeni, de la marginea Bucureștiului, anunță Digi 24.

„Polițiștii de investigare a criminalității economice ai Poliției Române au ridicat, în vederea confiscării, aproape 40 de tone de carne de pasăre, cu privire la care există suspiciunea că ar fi alterată.

La data 26 februarie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul inspectorilor sanitar-veterinari, au ridicat în vederea confiscării aproape 40 de tone de carne, bănuită a fi alterată.

Astfel, polițiștii au efectuat un control la o societate comercială din București, cu obiect principal de activitate comercializarea produselor cerealiere, care deținea carne de pasăre, într-un depozit din Popești Leordeni.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit că 22 de tone din marfa depozitată aveau termenul de valabilitate depășit.

De asemenea, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară cu care ar fi fost expediate către un agent economic din Iași peste 2,5 tone de carne, pentru care termenul de valabilitate expirase în luna noiembrie 2015.

Totodată, în urma verificărilor, a rezultat că proprietarul mărfii ar fi prezentat societății depozitare declarații de conformitate falsificate.

Cele aproximativ 25 de tone de carne de pasăre au fost confiscate, fiind dispusă și ridicarea a 15 tone de carne, cu termenul de valabiliate neexpirat, pentru a fi expertizate de specialiștii Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

La acțiune au participat și polițiști rutieri ai Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Generale Anticorupție.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de comercializare de produse alimentare alterate, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals”, se arată în comunicatul Poliției Române.