ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Godină le răspunde celor care reproșau zilele trecute că numai în România stau radarele ascunse. Celebrul polițist a postat mai multe fotografii cu aparatele radar ascunse din alte țări europene:

„Așa cum anticipam, acum au apărut comentariile care spun că, spre deosebire de noi, ei au autostrăzi. Pozele erau doar ca să vedeți că și în alte țări radarele sunt ascunse, ba chiar mult mai ascunse decât la noi, unde echipajul care stă "la oprire" e mai mult decât vizibil.

Faptul că avem o infrastructură care lasă de dorit înseamă că ne dă dreptul să încălcăm viteza? Dacă nu ai serviciu și salariu ai voie să tâlhărești? Un bărbat urât și prost grămadă care nu e în stare să cucerească o femeie, are dreptul să violeze? Cam asta ar fi analogia. Dacă nu avem autostrăzi, hai să mergem tare pe ce avem. În fine...am înțeles că mă bat cu morile de vânt.

O să îmi văd de treaba mea în continuare, o să anunț în continuare părinți că și-au pierdut copilul sau pe cineva drag în accident, o să lipesc în continuare etichete cu nume si CNP la morgă pe cadavrele proaspăt scoase dintre fiarele contorsionate. Voi căutați în continuare motive pentru care viteza nu trebuie respectată, când depășiți viteza dați vina pe polițist că nu are caschetă, vedeți dacă are ordin de serviciu, căutați vina în oricare altă parte, dar nu la voi. Voi ați mers tare că n-avem autostrăzi, că nu era radarul la vedere, că nu v-a anunțat nimeni că e radar (deși aveți permis de conducere și ar trebui să cunoașteți deja limitele de viteză și semnificațiile indicatoarelor). În altă ordine de idei, faptul că nu avem șosele ar trebui să fie un motiv în plus care să ne facă să realizăm că depășirea vitezei nu ne va aduce niciun beneficiu, în sensul că oricum nu vom ajunge mai repede.

Și am să vă dau un exemplu pe care sunt convins că l-ați văzut cu toții:

Mergi la un drum lung și într-o curbă ești depășit de un bezmetic care trece pe lânga tine cu o viteză de zici că tu stai pe loc. Îl urmărești cu privirea și vezi că ajunge în spatele altei mașini și tot scoate botul din coloană, pregătit de altă depășire. Cineva de la tine din mașină zice: "ia uite-l p-ăsta, îl mănâncă..." Depășește si acea mașină și se duce de nu-l mai vezi. Tu mergi în continuare cuminte, regulamentar. La intrarea în orașul destinație, tot din cauza infrastructurii, e aglomerație și s-a format coloană. E ora 12. Stai în coloană și deodată, în față cu vreo 7-8 mașini...pe cine zărești? Bezmeticul. Dar ce-ai făcut, Bobiță? D-aia te grăbeai așa tare? La tine cât e ceasul? Tot 12, tot 12?”, a scris Marian Godină pe contul său de Facebook.