ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu, fostul lider al studenților din anii 90, a vorbit despre protestele de amploare care au avut loc în România în ultimele zile.

El susține că reacția cetățenilor este îndreptățită pentru că societatea românească a fost „bombardată” cu un lung șir de nedreptăți.

„Am salutat întotdeauna demersul civic și mai ales frumusețea pașnică a cetățenilor care au înțeles să își exprime un punct de vedere, o nemulțumire într-un mod foarte civilizat. Acesta pentru mine este primul lucru și e foarte important - nivelul de civilizație al acestei abordări și faptul că oamenii s-au comportat, zic eu, exemplar.

Este evident că reacția civică a fost semnificativă, foarte puternică și, cred eu, într-o mare măsură, perfect îndreptățită pentru că eu cred că oamenii, de foarte multă vreme, simt în țara aceasta nedreptatea. Noi trăim într-o societate care a fost bombardată de un șir de nedreptăți și oamenii se simt jigniți, mințiți, înșelați, furați, supărați pe politicieni. Evident că în momentul în care cel puțin o parte din acești politicieni comit o boacănă strigătoare la cer, categoric e un motiv foarte bun ca să te revolți”, a declarat Marian Munteanu pentru B1 TV.