ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consecventă obiectivelor sale politice, Alianța Noastră România a elaborat o soluție eficientă, menită să protejeze populația României de consecințele unui cutremur devastator. 
 
Acestă soluție pornește de la faptul că numeroase clădiri, în special din Capitală, sunt extrem de vulnerabile în cazul unui seism. Consolidarea acestora presupune adesea costuri mai mari decât contravaloarea unor construcții noi, o reducere semnificativă a spațiilor utile, cheltuieli pe care proprietarii, în special cei la vârsta pensionării, nu le pot suporta, un uriaș stres pentru locatari precum și un timp de două, trei ori mai mare în comparație cu timpul necesitat pentru o nouă construcție.

Toate aceste circumstanțe cumulate au adus  autoritățile în imposibilitatea soluționării acestei probleme vitale pentru siguranța cetățenilor.

Experții Alianței, solicitați în mod expres de către Marian Munteanu, au identificat o soluție de ansamblu, a cărei aplicare poate conduce la remedierea în termen scurt a acestei situații fără nici un fel de costuri în termen de maximum doi ani.

Pe scurt, cetățenii din imobilele cu risc ridicat seismic urmează să fie mutați temporar în imobile nou construite, care încă nu au putut fi valorificate prin vânzarea apartamentelor. Blocurile părăsite de aceștia vor fi imediat demolate, iar în amplasamentele respective să fie construite blocuri noi, cu un număr de etaje mai mare cu o treime.
La încheierea lucrărilor foștii locatari vor reveni în vechiul amplasament, unde li se va repartiza la același etaj un apartament nou.
Noul apartament va avea aceeași suprafață în eventualitatea în care proprietarul se obligă să plătească eșalonat în următorii ani o sumă rezonabilă de bani, reprezentând diferența de confort sau o suprafață redusă cu o treime în caz contrar.
Suprafața de o treime din bloc, reprezentată de etajele suplimentare, va fi vândută, iar suma rezultată va acoperi diferența de costuri.

"Practic, în acest fel, în timpul mediu al realizării unei construcții noi cu mai multe etaje, va putea fi soluționată fără nici un cost problema tuturor clădirilor cu risc seismic. 

Alianța Noastră România informează opinia publică asupra faptului că un asemenea mecanism investițional va aduce numeroase locuri noi de muncă și beneficii pe măsură societăților mici și mijlocii, resursele financiare necesare urmând a fi atrase apelând la unul sau mai multe fonduri de investiții dispuse să participe la o operațiune de o asemenea anvergură, care desigur va aduce beneficii tuturor părților implicate", se arată în comunicatul Alianței Noastre. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews