ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Circa o sută de salariați de la termocentrala Ișalnița i-au întâmpinat pe minerii și energeticienii din Gorj, plecați luni de la Rovinari, pe jos, spre București, anunță Pandurul.ro.

Cu toții colegi în Complexul Energetic Oltenia, aceștia vor să atragă atenția guvernului asupra disfuncționalităților din piața de energie, care scot artificial din piață Complexul Energetic Oltenia.

Minerii și energeticienii plecați în marșul de peste 300 de kilometri le spun oamenilor întâlniți pe traseu cum este exportată energia verde, subvenționată de fiecare dintre noi.

"Ne-au așteptat circa 100 de colegi la Ișalnița, ne-au oferit și mâncare", a spus Manu Tomescu, unul dintre cei 80 de salariați ai CE Oltenia plecați în marș spre București.
 
Și Lia Olguța Vasilescu și-a manifestat susținerea față de cei de la Complexul Energetic Oltenia, care în drumul spre București vor tranzita și Craiova.

”Susținem angajații Complexului Energetic Oltenia! Pe care Boc l-a vrut închis și a și semnat un angajament să se închidă în 2015, cu FMI. Numai că în 2015 Ponta era la putere și nu a mai vrut sa respecte angajamentul asumat de Boc, cu 4 ani înainte. Și pentru asta a trebuit să plece Ponta... Mâine, între 8 și 9, angajații CEO vor tranzita Craiova, în marș spre București! Suntem alături de revendicările lor!”, a spus și Lia Olguța Vasilescu.