ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Săptămâna aceasta, voluntarii asociațiilor Studenți pentru viață și România pentru viață au început pregătirile pentru organizarea celui mare eveniment pro-viață din România: Marșul pentru viață 2024, relatează basilica.ro.   

Manifestarea va avea loc în numeroase localități din România și Republica Moldova. Tinerii au anunțat data și traseul marșului de la București.

„Astăzi ne-am întâlnit cu câțiva voluntari din Arhiepiscopia Bucureștilor, pentru a discuta despre ce este Marșul pentru viață, despre istoria acestui eveniment, care este cel mai mare eveniment pro-viață din România, și de ce merită să se implice la nivel de organizare, de coordonare de voluntari și toate celelalte lucruri care trebuie făcute”, a declarat, pentru Trinitas TV, Teodora Diana Paul, președinta Studenți pentru viață București.

Voluntarii se pot implica în pregătirile dinaintea evenimentului și în acțiunile de promovare, dar și în ziua marșului, când pot ajuta, înainte de plecarea pe traseu, cu împărțirea pancartelor, cu videoclipuri pentru rețelele de socializare și altele asemenea.

„Vor putea să contribuie mai mult la construirea unei culturi a vieții în România prin participarea la Marșul pentru viață”, a explicat Teodora Diana Paul.

Marșul pentru viață 2024 are tema „Construim împreună pentru viață” și, la București, are loc în data de 30 martie, pe traseul Piața Universității – Bd Regina Elisabeta – Bd Schitu Măgureanu – Parcul Izvor.

Dacă ești pasionat de coordonare de proiecte, de organizare, de foto-video, de grafică, sau vrei să ajuți în orice fel la organizarea celui mai mare eveniment pro-viață din România, completează formularul de înscriere.

Cel mai mare eveniment pro-viață din România

Marșul pentru viață este punctul culminant al unei serii mai ample de manifestări pro-viață organizate anual în luna martie sub numele generic de Luna pentru viață.

În 2023, Luna și Marșul pentru viață s-au desfășurat în 1100 de localități din România și Republica Moldova. Anul acesta, evenimentul ajunge la a 14-a ediție națională și a 10-a de peste Prut.

Mișcarea nu se concentrează pe interdicții, ci promovează schimbări legislative afirmative, care să creeze mediul propice pentru creșterea copiilor și sprijinirea femeilor.

Principalele propuneri ale mișcării Marșul pentru viață România și Republica Moldova vizează înființarea de cât mai multe centre de sprijin pentru femeile însărcinate și politici publice care să le ajute mai mult.