ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sectorul „Catehizare, tineret și educație pentru viață” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților organizează duminică, 24 martie, Marșul pentru viață în cinci localități din eparhie – câte una din fiecare protopopiat: Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, potrivit basilica.ro

Pe afișul din acest an figurează familia Părintelui Ioan și a Preotesei Daniela Morar din Vicovu de Jos, jud. Suceava, care au 10 copii.

Doamna preoteasă Daniel Morar a acordat un amplu interviu pentru Basilica.ro în 2022, în care afirma: „Dacă ar fi să dau timpul înapoi, aș alege să am tot o familie cu mulți copii. Dumnezeu nu lasă copiii în lipsuri. Dacă ni i-a dăruit, Se îngrijește și de creșterea lor.”

Marșurile pentru viață organizate în acest an în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților vor începe de la ora 16:00.

Luna pentru viață la Suceava și Rădăuți

La Suceava, traseul pornește din curtea Bisericii Sfântul Dumitru și se încheie pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde vor avea loc câteva alocuțiuni, expuneri și ateliere cu tematică pro-viață.

Între parteneri se numără parohiile, școlile arondate acestor parohii, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – Suceava, Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni, Asociația Bucovina Profundă, Asociația ProVita – Suceava, Centrele de Tineret Ecclesia, Asociația Anastasie Crimca, Asociația Părinți pentru Ora de Religie – Suceava și alte instituții publice și private. Marșul pentru viață a ajuns la cea de a 15-a ediție în județul Suceava.

În cadrul Lunii pentru viață 2024, la Mănăstirea Bogdana din Rădăuți, județul Suceava, a avut loc vineri conferința „Valoarea ființei umane în lumea contemporană”, susținută de prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, iar sâmbătă au fost lansate trei cărți pentru copii scrise și ilustrate de Veronica Iani. 

Evenimentul se desfășoară anual atât la nivel național, cât și internațional, urmărind conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a le sprijini mamele în criză de sarcină.

În România, Marșul pentru viață este evenimentul culminant al unei serii mai ample de evenimente și activități pro-viață organizate în luna martie sub numele de Luna pentru viață.

Marșul are loc în preajma sărbătorii Bunei Vestiri, când Biserica celebrează zămislirea Pruncului Iisus în pântecele Maicii Domnului.