ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Luni 9 martie, Asociatia NeamUnit organizează un marș al tăcerii în memoria victimelor comunismului în Romania, se arată într-un mesaj trimis pe adresa redacției ActiveNews. Ziua de 9 martie corespunde cu Ziua victimelor din închisorile comuniste.

„În fiecare an, pe data de 9 Martie se comemorează oficial foștii deținuți politic din România din perioada 1944-1989 și toate victimele regimului comunist din această perioadă. Regimul comunist a aruncat în închisoare peste 1 milion de Români, dintre care mulți au murit în urma regimului barbar de detenție.

Vă invităm alături de noi la un scurt marș al tăcerii, pentru a ne arăta respectul și recunoștința pentru cei care au avut curajul să se împotrivească regimului comunist criminal, cu prețul libertății, sănătății și chiar cu prețul vieții lor, salvând astfel demnitatea neamului Românesc.

Marșul Tăcerii va începe de la Arcul de Triumf (zona stația RATB pe partea Parcului Herăstrau) la ora 19:00 și se va încheia la Monumentul Aripile din Piața Presei Libere. La monumentul dedicat Rezistenței Anticomuniste, se vor depune flori, se vor aprinde candele, se va citi o lista cu 100 de nume de victime ale comunismului și se va rosti o rugăciune. Vă recomandăm să veniți cu garoafe roșii, candele și într-o ținută de culoare închisă.

Ziua oficiala de comemorare a victimelor regimului comunist în România. Ziua în care românii ar trebui sa își amintească de eroii luptători anticomuniști, de martirii și mărturisitorii din temnițele comuniste. Oameni care și-au sacrificat tinerețea, libertatea, familia, sângele, chiar și viata, pentru libertatea tarii, pentru demnitatea neamului si pentru credință. Sute de mii de români, din toate clasele sociale, de toate vârstele, de toate orientările politice - elita poporul român, umilita si exterminata sistematic prin închisori de regimul comunist criminal. Efectele le simțim și astăzi.

Noi, tinerii din Asociatia NEAMUNIT, consideram ca pentru a ne reveni ca neam și țară din starea trista in care suntem, este esențial sa ne cunoaștem si sa ne respectam trecutul, eroii si martirii din perioada comunista, dar si din toate timpurile. Fără aceasta, nu ne vom putea deștepta din somnul cel de moarte...Doar luând exemplu de la curajul, demnitatea si credința lor ne vom ridica din nou. Cinste lor, eroilor noștri. Jerfta voastră ne obliga.", sună comunicatul asociației NeamUnit.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews