Martirii din temnițele comuniste au fost comemorați de Ziua lor națională

Ziua Națională a Martirilor din închisorile comuniste a fost marcată, pentru prima oară, de la instituirea acestei sărbători în 2017.
Lângă statuia lui Iuliu Maniu și în fața clădirii Ministerului de Interne, câteva sute de bucureșteni s-au recules în timpul unei slujbe dedicate celor trecuți în lumea drepților, informează Biroul de Presă al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu.
Un sobor de preoți din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor au oficiat o slujbă de pomenire a tuturor martirilor ce au murit în închisorile și lagărele politice comuniste.
Dintre deținuții politici prezenți la manifestare, au luat cuvântul părintele Nicolae Bordașiu, pătimitor în temnițele comuniste, Zoe Rădulescu, fiica luptătorului Gogu Puiu, născută în detenție, și respectiv dl Gheorghe Nichifor, arestat în 1949 ca elev, membru al unei organizații clandestine de rezistență anticomunistă.
În finalul manifestării, participanții au pornit într-un Marș al Memoriei, purtând făclii aprinse și intonând imnuri dedicate celor căzuți, pe Calea Victoriei, pe Bulevardul Elisabeta, până la biserica Sf Ilie Gorgani, cunoscută ca loc de adunare, după 1989, al foștilor deținuți politici, precizează sursa citată.



Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

Israelul vrea să-L interzică pe Iisus. Cei care propovăduiesc Evanghelia ar putea fi trimiși la închisoare

Ștefan Secăreanu: Fata noastră, chipul emblematic al Noii Generații de la istoricele proteste anticomuniste din 2002 – Didina SOLOMON, nu mai este printre noi, a trecut la Domnul, s-a născut în CER!

Directorul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu” din Dobrița, Gorj, a decedat subit. Dr. Iulia Căpitanescu avea doar 55 de ani
Recomandările noastre

Apelul lui Liiceanu, Șora și Patapievici pentru “violență contra violență” în Iugoslavia și susținerea lui Andrei Pleșu și Zoe Petre pentru bombardarea poporului sârb de Sfintele Paști 1999 - “un act de civilizație”. ISTORIA NU SE PRESCRIE

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)