ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radu Ștefan Cernov, martor-cheie în dosarul Turceni-Rovinari, cel în care sunt judecați Ponta și Șova, s-ar fi bucurat de o ascensiune spectaculoasă după ce și-a turnat foștii parteneri la DNA, scriu jurnaliștii de la psnews.ro.

Avocatul cu peste o jumătate de milion de euro la saltea a ajuns în fruntea mai multor companii de stat, poziții din care și-a permis să-și creeze mai multe avantaje. De exemplu, el s-a numit pe sine însuși director în cadrul Transelectrica, din calitatea sa de membru în Consiliul de Supraveghere la aceeași societate, conform sursei citate mai sus.

Din decembrie 2015, Cernov este director al Direcției Juridice și Contencios din cadrul CNTEE Transelectrica SA. Potrivit societății de stat, acesta a ocupat funcția în urma unui concurs organizat în mod transparent și cu respectarea reglementărilor legale. Același Cernov, însă, din mai 2014, face parte din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, structură care decide, printre altele, și care sunt directorii companiei.

Indemnizația sa de la Consiliul de Supraveghere este de 27.000 lei pe an, iar un director Transelectrica câștigă și 280.000 de lei.