Alexandra Nadane, președintele Asociației „Studenți pentru Viață” povestește pe blogul personal cum a fost contactată de o femeie ce s-a confruntat cu o criză de sarcină. 

Alexandra evidențiază faptul că experiența nefericită a femeii ce a ajuns să facă avort în lipsa unui sprijin și al consilierii corecte, ne arată cum oricine și oricând poate să ajungă într-o situație de criză de sarcină.

Președinta Asociației „Studenți pentru Viață” relansează invitația de participa sâmbătă, 24 martie, la Marșul pentru viață 2018 „O lume pentru viață”, pentru ca toate femeile care sunt în criză de sarcinăsă știe că cineva le prețuiește și le poate sprijini!

Femeia care a decis să împărtășească experiența sa are 40 ani și povestește cum, deși îsi dorea foarte mult o fetiță, a ajuns să facă avort deoarece soțul nu a vrut să păstreze copilul. Acum, aceasta spune că viața sa s-a terminat odată cu avortul pe care l-a făcut și nu știe cum să depășească momentul. Femeia regretă că nu a descoperit mai devreme o organizație care să o ajute să salveze această viață.

„Sunt într-o situație dramatică după ce s-a întâmplat nenorocirea. Am făcut recent un avort. Cel mai important aspect este că eu mi-am dorit foarte mult un copil și pentru mine reprezenta clar un dar de la Dumnezeu.

Tocmai împlinisem 40 de ani și îmi doream o fetiță, iar Dumnezeu mi-a dăruit-o. Dar soțul meu sub nicio formă nu a dorit. Pe cât luptam mai mult pentru viața fetiței mele, pe atât el era mai înverșunat.

La un moment dat am pierdut lupta… deși aveam o dorință aprigă de a păstra copilul. Pur și simplu s-au împletit încăpățânarea soțului cu neputința mea de a mai lupta. Nu știu ce s-a întâmplat. Eu încă aștept să se termine coșmarul. Dacă mi-aș fi dorit măcar o clipă să fac avort, aș fi știut pentru ce sufăr, că eu am dorit. Dar faptul că n-am mai putut lupta și am sperat până în ultima clipă că Dumnezeu îi va schimba inima soțului…

A fost o situație limită. Pur și simplu mă rugam în drum spre clinica respectivă să se întâmple un accident ca să fie un semn pentru soț, dar în schimb n-am avut puterea să urlu, să plâng, să fac tot posibilul să nu mă duc acolo.

Vă dați seama, eu i-am auzit inima bătând. Era foarte mică, dar îi bătea inima. Și l-am implorat pe soț: «înțelege că i-am auzit inima! Înțelege că este fetița mea și înțelege că îmi doresc copilul!”.

Acum el spune că nu-i vine să creadă ce a făcut, că a fost un moment în care nu a mai gândit normal.

Îmi vine să merg să urlu pe străzi. Este prea târziu. V-am descoperit după avort. N-am avut puterea să cer ajutorul. Nu a știut nimeni. Nu a știut mama, tata, fratele.

Vestea că sunt însărcinată a fost un motiv de bucurie. Era exact după ce am împlinit 40 de ani. Ce dar mai de preț putea să primească cineva la o asemenea vârstă de la Dumnezeu?

N-a știut nimeni, nici nașii și n-am putut să spun nimănui. N-am descoperit nicio asociație care să mă ajute. Dacă aș fi știut și dacă aș fi cerut ajutorul poate s-ar fi salvat această viață. M-am trezit abia după ce s-a terminat.

Nu pot să depășesc acest moment. Plâng non-stop și nu pot să-mi revin. Nu găsesc puterea de a merge mai departe. Simt că viața mea s-a terminat odată cu avortul pe care l-am făcut", este mesajul femeii ce s-a confruntat cu o criză de sarcină, mesaj făcut public de Alexandra Nadane.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews