ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România trece printr-o gravă criză demografică, țara noastră aflându-se în topul țărilor care se depopulează masiv. Una dintre cauze este numărul mare de avorturi făcut în țara noastră.


Din păcate, se pare că în ultimii 30 de ani, în sistemul medical românesc predomină o mentalitate pro-avortistă, doctorii fiind învățați că este mai profitabil să propună, în orice instanță, întreruperea de sarcină.

Pe internet au apărut mărturii cutremurătoare în acest sens.  Astfel, două femei au povestit ce-au pățit în momentul în care au ajuns în cabinetele ginecologilor. Într-unul dintre cazuri, după o ecografie, medicul a propus avortarea copilului, doar că la insistențele mamei și ale prietenei acesteia, acesta a refăcut procedura și s-a dovedit că bebelușul era complet sănătos.
 
„O prietenă a mers cu o femeie însărcinată să facă analizele de confirmare a sarcinii. Când au venit rezultatele medicul i-a spus: "urcați-vă pe masă. Sarcina este oprită din evoluție. Trebuie să vă fac avort".

O minune și insistențele celor două l-au determinat pe medic să mai facă o ecografie, deși era convins că nu are rost. La ecografie, surpriză! Copilul trăia și îi bătea inima!

Vă dați seama ce se putea întâmpla? În România avortul se recomandă cu foarte mare ușurință, din lipsa grijii pentru mamă și copil”, a povestit o femeie pe pagina ei de facebook.
 
Într-un alt caz, o fostă asistentă medicală ce a fost angajată în cadrul unei unități medicale private a oferit detalii despre practica spitalelor private în ceea ce privește avortul. Informațiile au fost făcute publice cu ocazia unei conferințe despre avort, ce a avut loc zilele trecute la București. Mărturia ei a fost sintetizată de Alexandra Nadane, președintele Asociației „Studenți pentru Viață”.
 
„O doamnă care a lucrat ca asistentă la Ginecologie la o clinică privată a spus câteva lucruri din propria experiență profesională, pe care le consemnez aici:

- În clinicile private se fac foarte multe avorturi care nu se consemnează (după 1990 clinicile private nu sunt obligate să raporteze numărul avorturilor);

- Se fac multe avorturi și după depășirea termenului legal;

- Nu se oferă nici un fel de consiliere sau sprijin femeilor care sunt într-o situație disperată, deși se vede clar că plâng, sunt speriate și nu-și doresc să fie acolo;

- Cine încearcă să ofere o minimă încurajare riscă să-și piardă serviciul.

Mărturia ei: a venit o doamnă care avea 4 copii pentru confirmarea sarcinii. Când a aflat că este însărcinată s-a speriat, nu știa ce să facă, cum se va descurca. Medicul ginecolog i-a spus: Ce fac, mă duc sus să pregătesc anestezia pentru avort?. Femeia a început să plângă teribil. Doctorul n-a schițat niciun gest de empatie. A aruncat foile pe birou și i-a spus: Aștept să mă sunați dacă veniți la avort". A întors spatele și a plecat.

Femeia a rămas singură, plângând. În preajma ei asistenta care o privea și se gândea că dacă va merge să o încurajeze sau să-i spună să se mai gândească va putea să-și piardă serviciul.

În cele din urmă, văzând că nu vine nimeni, și-a făcut curaj, a închis ușa, a ajutat-o să se așeze pe un scaun și a început să o încurajeze. O vorbă bună și o îmbrățișare au fost de ajuns pentru ca acea femeie să plece acasă cu speranța că va găsi soluții”, a spus Alexandra Nadane. 

Pe 24 martie, la București, va avea loc Marșul pentru viață 2018, eveniment ce va avea ca temă: „O lume pentru viață”.