ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai important jucător de pe piața locală de restaurante, McDonald’s România, cu afaceri de circa 100 mil. euro și cu aproape 70 de unități de tip fast-food, și-a schimbat acționarul. Astfel, gigantul american McDonald’s a vândut operațiunile locale către un francizat din Malta, anunță Zf.ro.

Grupul american a căutat un partener care să preia franciza operațiunilor locale, în contextul în care România este o piață prea mică pentru o prezență directă. Americanii au local 67 de restaurante cu afaceri de aproape 100 milioane de euro,  reprezentând 10% din toată piața locală de restaurante.

Pentru Premier Capital din Malta, România devine a șasea piață unde compania deține franciza McDonald’s și va fi totodată și cea mai mare în contextul în care local sunt deschise 67 de unități sub brandul fast-food. Prin com­para­ție, în toate celelalte cinci piețe sunt circa 60 de restaurante, potrivit site-ului Premier Capital.