ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Iată povestea medicului-preot care oferă consultații gratuite și are mereu o vorbă bună pentru oricine. 

Doctorul Nicolae Cristescu, specialist în boli interne şi în ecografie generală, îmbracă în fiecare duminică hainele preoțești. Slujește la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Constanța. Nicolae Cristescu avea 40 de ani când a simțit că medicina nu este totul. Voia să devină preot, aşa că în anul 1992 a dat admitere la Teologie.
 
A început să slujească la capela din Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, acolo unde lucra ca medic. Apoi, în anul 2001, şi-a deschis un cabinet medical. A devenit cunoscut drept medicul-preot.

Nicolae Cristescu, medic şi preot: „În spatele acestui halat alb şi al acestor aparate, există preotul, care înţelege, cred eu, foarte bine şi latura sufletească”.

De multe ori s-a întâmplat ca enoriaşii preotului să devină şi pacienţii medicului Nicolae Cristescu.El nu le cere bani pacienţilor săi pentru consultaţii. Este unul dintre motivele pentru care mulţi oameni vin la micul său cabinet.
 
„M-am gândit că este o mică jertfă pe care aş putea şi eu să o fac, în faţa lui Hristos. Caut să găsesc în viaţă oameni mai buni decât mine, care să-mi dea un sens al vieţii. Şi vă pot spune că ei, toţi, credincioşii de zi cu zi ai acestei biserici cred că sunt mai buni ca mine”, spune Nicolae Cristescu, potrivit digi24.ro.

Lăcaşul de cult în care Nicolae Cristescu oficiază slujbe religioase - Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril" - este aproape de Spitalul Judeţean Constanţa. Vin aici pacienţi, rude ale celor internaţi, dar şi locuitori din cartier.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews