ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat marți că nu înțelege care este „obiectivul protestului” anunțat pentru data de 10 august la București. In conferința de presă în care a prezentat un bilanț al mandatului său până în prezent, șeful diplomației române a fost întrebat și despre protestul diasporei, anunțat pentru vineri.

„Fiecare cetățean român, fie că trăiește în România sau în străinătate, are dreptul să-și exprime opiniile, să protesteze, este o chestiune normală. Singurul lucru care ar trebui să fie mai bine făcut ar trebui să îl reprezinte organizarea unor asemenea acțiuni de tip stradal care pot conduce la perturbarea traficului și în general la perturbarea atmosferei din România", a afirmat ministrul.

„În rest, nu înțeleg foarte bine care este obiectivul protestului, având în vedere că sunt cei din diaspora. Dacă ar fi cei din diaspora, ar fi normal să protesteze pentru serviciile consulare sau lipsa de servicii consulare, dar în rest e mai greu să înțeleg care va fi obiectivul principal al acestei manifestații. Sper ca și până acum să se desfășoare în condiții normale, civilizate, fără violențe", a mai spus Meleșcanu.