ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal, a declarat, pentru TVR, că Regele Mihai nu a participat la ceremoniile organizate până acum pentru Regina Ana pentru că este foarte afectat de moartea ei și îi este "foarte greu", fiind "o povară teribilă" pentru el.

"Am vorbit ieri (miercuri - n.r.) cu Regele Mihai și sigur că pentru o persoană în vârstă e o povară teribilă, pentru că, (...) erau extrem de apropiați. De aceea absentează de la ceremonii, pentru că îi este foarte, foarte greu", a spus Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal și apropiat al Reginei Ana.

Declarațiile lui au fost făcute în Elveția, cu ocazia unei ceremonii religioase catolice organizate pentru apropiații Reginei care nu vor putea participa la funeraliile din România, potrivit TVR.

 Casa regală a organizat joi o nouă liturghie la Morges, în Elveția, în memoria reginei Ana la care au asistat apropiații care nu pot veni la funeraliile care vor avea loc în România, pe 13 august, membrii Consiliului Regal și reprezentanți ai autorităților locale.

La ceremonia religioasă, familia regală a fost reprezentantă de către principesa Maria, fiica cea mai mică a regelui Mihai.

O primă slujbă a avut loc, miercuri, la capela Beausobre din Morges, orașul în al cărui spital a survenit decesul reginei Ana. Un preot catolic a oficiat o ceremonie la căpătâiul reginei Ana, la care au participat trei dintre fiicele defunctei, principesele Margareta, Sofia și Maria, cărora li s-a alăturat și principele Radu și stafful Casei Regale, transmite TVR.

După ceremonia religioasă, au rămas lângă sicriu doar membrii familiei care și-au luat rămas bun de la regină.

Guvernul a aprobat, miercuri, în ședința săptămânală, declararea zilei de 13 august zi de doliu național, când vor avea loc funeraliile Reginei Ana.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveția.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana va fi adus în țară în 9 august, la ora 15.15, și va fi transportat la Castelul Peleș, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piața Palatului, pe un catafalc. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeș.